Öltözködési jó tudni


Dress code White Tie, Ultra formal


A legelegánsabb alkalmakon történő megjelenés módja. Férfiak esetén frakk nadrág, fehér ing, fehér mellény, fehér csokornyakkendő viselése, hölgyek esetén nagyestélyi könyékig érő kesztyű a megfelelő viselet. 
Ilyen esemény lehet pl. opera, ballet előadás, jótékonysági rendezmény, király család által szervezett események


Black Tie


Egy fokkal megengedőbb mint a White Tie. Férfiak esetén fekete smoking, fekete csokornyakkendő, hölgyeknél estélyi kesztyű nélkül, újjatlan ruha stólával, alkalomtól függően esetleg koktél ruha. 


Black Tie Optional, Black Tie Invited


Lehetőséget ad  a választásra, hogy szmokingban vagy sötét öltönyben menjünk nyakkendővel. A nők esetén nagyestélyi vagy koktélruha az elvárt öltözet. 


Creative Black Tie, FormalA formális öltözék trendi alternatívája. Belefér ilyenkor egy szmoking, fekete inggel és nyakkendő nélkül. A nők ilyenkor jobban megmutathatják magukat, a koktélruhából választhatják a rövidebb verziót, vagy mehetnek elegáns kétrészesben.


Semi-Formal, After Five


Hazánkban a Semi-Formal arany középút a Business Casual és a Black Tie között. Uraknak öltöny, hölgyeknek koktélruha, elegáns kosztüm az elfogadott.


InformalEz az előírás bár nem igényel nagyon különleges öltözéket, azért mégsem jelent egyet a Casuallel. Az urak viseljenek öltönyt, nyakkendőt, a hölgyek pedig kosztümöt. 


Business FormalA férfiak esetében megegyezik a Semi-Formallal, a hölgyek esetében kikötés, hogy elegánsak legyenek és ruhájuk ne legyen kivágott.


Vissza a főoldalra >>


HÍRLEVÉLIratkozz fel hírlevelünkre! 
Tippek, ötletek, trendfigyelő.